lørdag den 15. juni 2019

Efterårssæson i gang - Gjerrild Nordstrand Øst 15. juni (04.30 - 11.00; JSC)

Vi regner normalt forårssæsonen til og med 10. juni og efterår fra 15. juni, hvor de første vadefugle er på vej retur fra ynglepladser. Og det første fældningstræk af ænder er igang.

Dagen startede med sol fra morgenstund, men tiltagende skydække og regn fra kl. 10.50, svag til jævn østenvind, fra 14 gr til 18 gr og god sigt (+ 15 km), og kun periodevist lidt varmedis i horisont.

Junidage kan være meget stille og denne dag blev ingen undtagelse. Alt eller intet kan ske.

Den første time blev brugt på kratlusk med Lundsanger som target-art, men var selvfølgelig ikke på plads. Omvendt Gulbug 4 sy; heraf fortsat en med territorie i yderste buske ved bækken.

Over havet lidt Sortænder og Ederfugle (kun hanner i overgangsdragt), Splitterne 71 trak mod øst, ofte kortvarigt rast, lidt lokale Strandskader, samt Lille Kobbersneppe 2 V og Storspove V. Intet træk af rovfugle; kun lokale Musvåger, Rød Glente og Hvepsevåge.

Eneste bemærkelsesværdige var Sortklire indtræk, en Atlingand hun trak Ø med 9 Krikænder, samt en Alk i sommerdragt træk NV til R.

En formentlig lokal Rød Glente kom tæt forbi obs-post to gange. Foto: JSC

Formentlig 3 ynglepar  af Tornirisk lige omkring obs-posten. Foto:JSC 

Sortklire i sommerdragt indtræk. Først fanget i kamera, da den var langt væk. Årets første ved Gjerrild. Og blot 6. fund fra efteråret, men nok mest fordi få kigger fugle ved Gjerrild efter maj. Foto: JSC.

Atlingand hun trak Ø med 9 Krikænder. (2. fugl fra venstre). Foto: JSC  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar