søndag den 10. januar 2021

Gjerrild Nordstrand Øst 10. januar 08.45 - 13.30 (JSC - MST - JODK)

Vejret startede med småregn og jævn og kølig vind fra SV og varierende sigtbarhed helt indtil 10.30. Igen i dag småt med de sædvanlige Havænder, men fint med Rødstrubet lom 32 og Taffeland 2 Ø (han + hun); lidt et lokal hit. 

Første nordgående træk med Grågås 14 N.

Også Havørn 2 R (begge imm.), lidt vadefugle med Stor Præstekrave 19 og Sandløber 1. Og Snespurveflok på plads igen med ca. 30 fugle. 

Mest interessante i dag var Gransanger og ikke mindst Hvidsisken rast ved Bækbygårdåens udløb. Sidstnævnte kom trækkende fra øst lige over hovedet på os. Den kaldte fint, men ingen af os kunne umiddelbart genkende kald; lød som en underlig Tornirisk. Vi så fuglen forsvinde ned i krattet ved åen, og Jonas gik ned for at se om den kunne genfindes. Og viste sig at være en meget medgørlig Hvidsisken, som lod sig beskue og fotografere ned på få meters afstand. Vi var dog lidt i tvivl om flankestriber og svag stribning på overgump, især nederste del, var diskvalificerende, så fotos blev delt med RDN, KO, RSN mfl. og vi fik heldigvis bekræftet bestemmelsen. Ny art for Nordstrand Øst. 

Store Præstekraver med en Sandløber. 10. januar. Foto: JODK

Gransanger rast ved Bækbygård å udløb. 10. januar. Foto: JSC 
Hvidsisken. 10. januar. Foto: JODK

Hvidsisken. 10. januar. Foto: JODK

Hvidsisken. 10. januar. Foto: JODK

Hvidsisken. 10. januar.. Foto: JODK

 

Hvidsisken. 10. januar. Foto: JSC

Ingen kommentarer:

Send en kommentar